27 травня 2012 року на Коломийщині відзначили День Героїв

31.05.2012
27 травня 2012 року на Коломийщині відзначили День Героїв

27 травня 2012 року на площі біля пам’ятника Степану Бандері відбувся мітинг-панахида за участю влади району та міста, учнів загальноосвітніх шкіл, громадськості Коломийщини.

Урочиста колона здійснила покладання вінків до пам’ятника Степану Бандері.

Влада району та міста привітала громаду Коломийщини та зазначили, що це день пам'яті усіх українців, які боролися і захищали Україну. Також згадали видатних ветеранів патріотичного руху Коломийщини та побажали не забувати борців за волю України - людей, які вибороли для нас свободу.

Всечесні отці відправили панахиду за участю народного аматорського хору «Просвіта».

Після відправлення панахиди сформована колона вирушила вулицями міста до пам’ятника Борцям за волю України, де влада району та міста здійснила покладання вінків.

О 1500 у МПК «Народний дім» відбулось міськрайонне свято, присвячене Дню Героїв. У концертній програмі лунали стрілецькі та козацькі пісні у виконанні народного аматорського вокального ансамблю «Відлуння» Народного дому села Спас Долішнє; народного аматорського хору «Просвіта» МПК «Народний дім»; Муніципального оркестру духових інструментів «Сурми Покуття» відділу культури і туризму Коломийської райдержадміністрації.

Делегація ветеранів з Коломийського району відвідала Івано-Франківськ. Організатори вирішили дещо урізноманітнити щорічну програму й запропонували громадськості не тільки традиційні поминальну панахиду й віче, але й відбулася урочиста хода громадськості, а також після офіційних заходів усі охочі мали змогу побачити історичну реконструкцію боїв УПА з НКВД.

Поділитися: