22 червня 2013 року - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

26.06.2013

З метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років, їх подвигу та жертовності, Указом Президента України установлено День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, який відзначається з 2001 року.

Згадуючи роки війни, ми кажемо: «Ніхто не забутий, ніщо не забуто!» Ми сумуємо за всіма, хто ціною свого життя виконав святий обов’язок по захисту нашої держави. Схиляємо голови перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна. Ми вдячні старшому поколінню – учасникам бойових дій Великої Вітчизняної війни, всім, хто наближав перемогу, хто захистив для нас можливість мирно жити, творчо працювати, виховувати дітей і мріяти про майбутнє. У день народної скорботи згадаймо усіх, кого забрала минула війна.

Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 червня 2013 р. № 375-р «Про затвердження плану заходів з відзначення у 2013 році Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні», розпорядження Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 17.06.2013р. №423 «Про відзначення в області Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні» рекомендуємо 22 червня 2013 року о 10 годині провести хвилину мовчання на знак вшанування пам’яті про загиблих у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років шляхом зупинення у зазначений час роботи в органах державної влади та місцевого самоврядування, на підприємствах, установах та організаціях (крім тих, де встановлено безперервний режим роботи), руху громадського та приватного транспорту з поданням відповідних сигналів; забезпечити приспущення державного Прапору України із чорними стрічками на будівлях органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій; забезпечити обмеження трансляції розважальних програм шляхом внесення відповідних змін до програм радіо і телебачення, а також переривання о 10 годині трансляції радіо- і телепередач на знак вшанування пам’яті про загиблих у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

Вічна їм і світла пам'ять.

Голова райдержадміністрації Михайло Негрич

Поділитися: