14 лютого відзначається День Військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних Сил України

14.02.2023

Війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту – це окремий рід спеціальних військ забезпечення бойової діяльності, підрозділи якого є у кожному з видів Збройних Сил України та окремо у Головному управлінні оперативного забезпечення.
Саме вони локалізують наслідки аварій на об'єктах з сильнодіючими отруйними речовинами та ліквідовують надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру всіх рівнів, призначені для забезпечення радіаційного, хімічного та біологічного захисту, а також аерозольного маскування бойових дій ЗСУ.
Війська РХБз Збройних Сил України здійснюють постійний моніторинг екологічної ситуації у зоні ведення бойових дій, проводять знешкодження боєприпасів, споряджених отруйними речовинами, беруть участь у гасінні лісових пожеж.
Зважаючи на широкий спектр застосування – важко переоцінити значення цього роду військ у структурі Збройних сил України!
Вітаю зі святом всіх причетних! Бажаю міцного здоров’я, швидшої Перемоги, безпеки, швидкого та щасливого повернення додому і успіхів у всіх справах!
Разом до Перемоги!
Слава Україні!
Героям Слава!

Начальник Коломийської районної військової адміністрації _____________________________________________ Любомир Глушков

Поділитися: