10 вересня 2011 року у селі Ліски на Коломийщині відбувся фестиваль імені Квітки Цісик

18.09.2011
10 вересня 2011 року у селі Ліски на Коломийщині відбувся фестиваль імені Квітки Цісик

10 вересня 2011 року у селі Ліски на Коломийщині відбувся VІ літературно-мистецький фестиваль імені Кві́тки Ці́сик.

Кві́тка Ці́сик.— американська співачка українського походження, виконавиця українських народних і популярних пісень співала у Гентській опері (Бельгія), виконувала пісні до голлівудських фільмів, отримавши за це навіть «Оскара», і була однією з найоплачуваніших виконавиць рекламних джинглів у США. З допомогою її витонченого співу свій імідж створювали корпорації Coca-Cola, American Airlines, Sears, Safeway, Starburs. А у 1977 році Квітка Цісик за пісню у фільмі «Ти світло мого життя» отримала найвищу нагороду Американської кіноакадемії «Оскар».

Незважаючи на те, що Квітка Цісик народилася і прожила все своє життя в Америці, вона записала два україномовні альбоми, яким немає рівних в українській, легкій музиці. В 1990 році обидва диски номінували на «Греммі».

За 45 років свого життя вона кілька разів відвідала Україну. Утім, жодного концерту на своїй прабатьківщині так і не встигла дати. Але Квітка жила Україною, українська пісня була в її душі, а для запису українських альбомів вона запрошувала найвідоміших у світі музикантів.

Метою фестивалю є популяризація якісної української пісні, можливість талановитим особистостям презентувати себе, залучення обдарованої молоді до участі у проектах обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Організаторами свята були відділ культури і туризму Коломийської районної державної адміністрації, Коршівська сільська рада, поет, ініціатор пам’ятника видатним просвітителям села Миколі Цісику, о. Івану Ісаєву, Онисиму Кочію - Ярослав Ясінський.

Вперше цього року 19 співаків взяли участь в конкурсній програмі. Крім співаків були присутні 13 поетів та бард Богдан Ославський. Конкурсну програму оцінювало журі у складі заслуженої артистки України Алли Кобилянської, заступника начальника управління культури ОДА Василя Тимківа, в. о. зав центром КОР і НТ Любові Дутчак, керівника народного аматорського родинного колективу «Перелаз» БК с. Сопів Наталії Ковальової та керівника народного аматорського жіночого вокального ансамблю «Яворина» БК с. Раківчик Світлани Дубинської. По закінченні конкурсної програми журі визначило переможців.

Володарем Гран-прі став Володимир Притуляк з с. Лісний Хлібичин.

І місце – Роксолана Кікерчук м. Коломия

Христина Левицька с. Турка

ІІ місце – Мар’яна Лазарович с. Баня Березів

ІІІ місце – Леся Гоюк с. Перерив

Уляна Стефурак с. Сопів

Назарій Каратник с. Товмачик

Призом глядацьких симпатій відзначена Улянка Струк м. Коломия

Поділитися: