10-річчя відкриття хірургічного відділення Коломийської дитячої лікарні

07.02.2012
10-річчя відкриття хірургічного відділення Коломийської дитячої лікарні

2 лютого 2012 року відбулись преривисті курси та засідання асоціації хірургів Івано-Франківської області присвячене 10 – річчю відкриття хірургічного відділення Коломийської дитячої лікарні.

Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич привітав та висловив вдячність за сумлінну працю медичним працівникам хірургічного відділення дитячої лікарні. Побажав не зупинятись на досягнутому та вагомих результатів у реалізації свого професійного покликання.

В січні 2001 року на базі соматичного відділення Коломийської дитячої лікарні було влаштовано 10 ліжок дитячої хірургії, з метою покращення доступності та своєчасності хірургічної допомоги дітям Коломийщини.

З січня 2002 року почало функціонувати самостійне хірургічне відділення на 20 ліжок, яке в 2003 році - розширене до 30 ліжок (15-хіріргічних, 10-травматологічних, 5-ЛОР), які функціонують в такому вигляді і сьогодні.

В хірургічному відділенні надається кваліфікована допомога дітям від 1 до 18 років по усіх хірургічних профілях.

Сучасна дитяча хірургія постійно вдосконалюється, з’являються нові методи лікування. Важливого значення має якість надання послуг, залучення та активний пошук новітніх технологій, методик та можливість реалізувати все в медичну практику.

Районна державна адміністрація завжди активно відносилась до вирішення проблем розвитку медицини Коломийщини.

Протягом 2011 року для Коломийської центральної районної лікарні придбано медичне обладнання, а саме: 29 холодильників, реанімаційний хірургічний монітор, електрокардіограф, кушетки оглядові та інший медичний інвентар.

По Україно-Швейцарській програмі «Здоров’я матері та дитини» для пологового будинку отримано обладнання: лампу фототерапії, «Джерело опромінювання тепла», 2 портативні реанімаційні набори для немовлят та інше медичне обладнання для підтримки новонароджених немовлят.

За сприянням голови райдержадміністрації М.М.Негрича Коломийщина отримала благодійну допомогу з Німеччини для потреб ЦРЛ, пологового будинку і дитячої лікарні: 87 функціональних ліжок, 34 приліжкові тумбочки, 25 матраців, 21 велике та 14 малих ліжечок функціональних дитячих, 27 малих матраців, інкубатори для немовлят, ванночки, тапчани.

Завдяки співпраці з міжнародним благодійним фондом «Калеб-Дінсте» для Коломийської центральної районної лікарні отримано благодійну допомогу: 40 функціональних ліжок, 40 матраців, 40 приліжкових тумбочок і кисневий аналізатор, які передані для потреб дитячої лікарні, пологового будинку і центральної районної лікарні.

Поділитися: