Корисні посилання (лінки) з питань ДПП

Нижче наведені посилання (лінки) на міжнародні інтернет-ресурси, де можна отримати інформацію та завантажити документи (інструкції, посібники, огляди, звіти тощо), що стосуються розробки ТЕО, підготовки проектів, організації фінансування, навчання та ін. питань щодо ДПП.

1. Міжнародний центр ДПП Європейської економічної комісії ООН (UNECE International PPP Centre of Excellence) – створений для таких цілей: ідентифікація найкращої світової практики ДПП, допомога урядам щодо успішного впровадження найкращої практики, забезпечення обміну досвідом ДПП між досвідченими країнами та такими, в яких процеси ДПП тільки розпочинаються.

http://www.unece.org/ceci-welcome/areas-of-work/public-private-partnerships-ppp/unece-international-ppp-centre-of-excellence.html

2. Європейський консультаційний центр ДПП (European PPP Expertise Centre) створений за спільною ініціативою Європейського інвестиційного банку, Європейської Комісії та країнами-членами та кандидатами у члени ЄС, з метою зміцнення спроможності державного сектора щодо здійснення ДПП.

http://www.eib.org/epec

3. Національна рада з питань ДПП США (The National Council of For Public-Private Partnerships) – федеральна платформа, створена у 1985 році для всебічної підтримки та розвитку ДПП.

http://ncppp.org/#

4. Ресурсний центр щодо ДПП у секторі інфраструктури (PPP in Infrastructure Resource Center) – створений за ініціативою Світового банку із залученням до фінансування мультидонорського Фонду консультування інфраструктурного ДПП The Public-Private Infrastructure Advisory Facility (PPIAF) та Норвезького трастового фонду для приватного сектора та інфраструктури The Norwegian Trust Fund for Private Sector and Infrastructure (NTF-PSI)

http://ppp.worldbank.org/public-private-partnership/about-pppirc#PPP

Ресурсний центр пропонує посилання на сайти органів, що відають питаннями ДПП у різних країнах світу.

http://ppp.worldbank.org/public-private-partnership/overview/international-ppp-units

5. Європейський банк реконструкції і розвитку (ЕБРР) створив проект-ініціативу щодо ДПП з метою відстеження та підтримки процесів розвитку ДПП у країнах Європи.

http://www.ebrd.com/pages/sector/legal/concessions/ppp.shtml

Перелік усіх проектів, в т.ч. і ДПП, що фінансуються ЕБРР, пропонується тут:

http://www.eib.org/projects/pipeline/

6. Міжнародна асоціація фінансування проектів (International Project Finance Association (IPFA) створена у 1998 році з метою полегшення діалогу між державними партнерами різних країн та представниками бізнесу – потенційними приватними партнерами, надання консультаційної підтримки, навчання та організації міжнародних заходів з просування проектів ДПП.

http://www.ipfa.org/about/projectfinance/

7. Організація промислового розвитку ООН (UNIDO) – спрямовує зусилля на підтримку розвитку промисловості країн світу, в тому числі шляхом ДПП.

http://www.unido.org/

8. Європейський форум ДПП, створений на базі Європейського інституту державного управління (European Institute of Public Administration, EIPA) з метою підвищення кваліфікації працівників державних органів та установ.

http://www.eipa.eu/en/topic/show/&tid=149

9. Программа develoPPP.de programme, що фінансується Міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини та впроваджується декількома одразу організаціями Німецького співробітництва заради розвитку DEG (Німецьке інвестиційне Агентство), GIZ (Німецьке Агенство міжнародного розвитку) та sequa gGmbH (приватний імплементаційний партнер), покликана виконувати такі завдання: мобілізація фінансування, технічна допомога, консультаційна підтримка, ведення діалогу між державними партнерами, міжнародними організаціями та приватним сектором з метою організації успішних проектів ДПП.

http://www.developpp.de/en/What_is_PPP.html#124

10. Міжнародна фінансова корпорація (IFC) надає допомогу урядам щодо підготовки проектів ДПП

http://www1.ifc.org/wps/wcm/connect/AS_EXT_Content/What+We+Do/Advisory+Services/About+Us/Public-Private+Partnerships/

Поділитися: